Rychlá nízkosacharidová večeře do pár minut, po které se budete olizovat až za ušima. To jsou tyto zapečené fazolové lusky. Nejlepší na tom je, že nezašpiníte moc nádobí – jen misku, hrnec a struhadlo. Tak šup do kuchyně! Myslím, že budete nadšení stejně jako já.
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
350 g |
350 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
180 g |
180 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zapneme si troubu na 180 stupňů. Zapékací misku 25x16 cm vyložíme slaninou, zbytek nakrájíme na kostičky. Fazolové lusky vložíme do osolené vroucí vody a necháme projít varem. Poté slijeme, necháme chvíli okapat a rozložíme do zapékací misky na slaninu a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky.
-
Do misky dáme zakysanou smetanu, rozšleháme v ní vajíčko a přidáme 100 gramů nahrubo nastrouhaného eidamu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
-
Tuto směs nalijeme na fazolky a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 – 35 minut (do zezlátnutí).
-
Ať chutná! A pokud budete zapečené fazolky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz!
Makronutrienty
13%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 953 kJ | 4 224 kJ |
Kalorická hodnota | 228 kcal | 1 010 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,24 g
1,16 g |
18,8 g
5,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,424 SVJ | 1,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,6 g
8,74 g |
91,2 g
38,7 g |
Bílkoviny | 7,79 g | 34,5 g |
Sůl | 0,822 g | 3,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů