ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A KUŘECÍM MASEM

Danula

Kdyby děti nebyly doma, zasedla bych k tomu pekáči a cpala se a cpala, tak je to dobré...

ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A KUŘECÍM MASEM

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 500 g
cibule 1 kus
olej řepkový 1 lžíce
kořenicí směs grilovací koření 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
rozmarýn sušený 3 g
brambory vařené ve slupce 1,5 kg
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a zprudka zarestujeme. Osolíme, okořeníme pepřem a sušeným česnekem a důkladně promícháme.

  2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem, vsypeme polovinu na kostky nakrájených brambor, osolíme a okořeníme kmínem, sušeným česnekem a grilovacím kořením, vsypeme kuřecí maso, zasypeme zbytkem brambor, opět osolíme a okořeníme.

  3. Zajijeme smetanou, zakryjeme neprodyšně víkem nebo alobalem a dáme na půl hodinky do trouby na 180 stupňů. Poté odklopíme a dopékáme do barvy. Navrch můžeme posypat Nivou nebo tvrdým strouhaným sýrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů