ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A KUŘECÍM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A KUŘECÍM MASEM

Kdyby děti nebyly doma, zasedla bych k tomu pekáči a cpala se a cpala, tak je to dobré...

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a zprudka zarestujeme. Osolíme, okořeníme pepřem a sušeným česnekem a důkladně promícháme.

  2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem, vsypeme polovinu na kostky nakrájených brambor, osolíme a okořeníme kmínem, sušeným česnekem a grilovacím kořením, vsypeme kuřecí maso, zasypeme zbytkem brambor, opět osolíme a okořeníme.

  3. Zajijeme smetanou, zakryjeme neprodyšně víkem nebo alobalem a dáme na půl hodinky do trouby na 180 stupňů. Poté odklopíme a dopékáme do barvy. Navrch můžeme posypat Nivou nebo tvrdým strouhaným sýrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte