Zapečené bramborovo-sýrové noky s kuřecím pasem a rajčatovou omáčkou

Radka

Zapečené bramborovo-sýrové noky s kuřecím pasem a rajčatovou omáčkou. Bez lepku, laktózy a případně i vajíček, pokud vyměníte 2 žloutky v těstě za trochu nějaké vlákniny. www.bezlepkovamatka.cz

Zapečené bramborovo-sýrové noky s kuřecím pasem a rajčatovou omáčkou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 500 g
bezlepková mouka, libovolná 50 g
škrob jemný bramborový 50 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g
žloutky 2 kusy
sůl 1 lžička
kuřecí prsa 2 kusy
olej řepkový 2 lžíce
rajčatová omáčka 400 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky. Všechny ingredience rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí .

  2. Těsto přendáme na vál posypaný moukou, rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3-4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 3-4 cm, rukou uválíme nočky opatrně vidličkou vtiskneme z obou stran reliéf (aby lépe držela omáčka).

  3. Nočky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 3-4 minuty (záleží na velikosti nočků), minutu po tom co vyplavou k hladině. Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.

  4. Na oleji osmažíme kousky kuřecích prsou. Smažíme podle velikosti cca 3-5 minut při středním plameni. Hotové necháme zchladnout.

  5. V misce promícháme maso, noky, omáčku, přelijeme do zapékací misky, posypeme bohatě sýrem a zapékáme na 200°C cca 10-15 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů