ZAPEČENÉ AVOKÁDO S VEJCEM

Kdo má taky rád tuto lowcarb snídani? Připravila Luc Ka, děkujeme :)

ZAPEČENÉ AVOKÁDO S VEJCEM

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
avokádo 1 kus
vajíčka 2 kusy
rajčata sušená 10 g
pažitka nať čerstvá 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Nejprve si zapneme troubu na 200 °C. Avokádo zbavíme pecky - rozřízneme napůl a opatrně vyjmeme pecku. Lžičkou vydlabeme ještě kousek dužiny, aby se vytvořil trochu větší prostor pro vejce.

  2. Půlky avokáda položíme na pečící papír a osolime je. Do každého důlku vyklepneme jedno vejce. Znova důkladně osolime a nyní i opepříme. Posypeme troškou na velmi drobno pokrájených sušených rajčat a dame zapéct zhruba na 15 min.

  3. Po vyjmuti posypeme trochou čerstvých bylinek. Sníme jen tak nebo třeba s opecenym pecivem, na které si můžete avokádo s vejci rozetřít :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů