ZAPEČENÉ AVOKÁDO S VEJCEM
Kdo má taky rád tuto lowcarb snídani? Připravila Luc Ka, děkujeme :)
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Předkrmy
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
avokádo | 1 kus |
vajíčka | 2 kusy |
rajčata sušená | 10 g |
pažitka nať čerstvá | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejprve si zapneme troubu na 200 °C. Avokádo zbavíme pecky - rozřízneme napůl a opatrně vyjmeme pecku. Lžičkou vydlabeme ještě kousek dužiny, aby se vytvořil trochu větší prostor pro vejce.
-
Půlky avokáda položíme na pečící papír a osolime je. Do každého důlku vyklepneme jedno vejce. Znova důkladně osolime a nyní i opepříme. Posypeme troškou na velmi drobno pokrájených sušených rajčat a dame zapéct zhruba na 15 min.
-
Po vyjmuti posypeme trochou čerstvých bylinek. Sníme jen tak nebo třeba s opecenym pecivem, na které si můžete avokádo s vejci rozetřít :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů