Zapečená zelenina Lowcarb

Lucca

To je prostě moje nejoblíbenější jídlo, vše v jedné mističce. Zbytek, květáku, brokolice, pikantní slaniny a vznikne dobrůtka.

Zapečená zelenina Lowcarb

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 300 g
brokolice 300 g
slanina anglická 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 2 kusy
sýr čedar, cheddar 150 g
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Růžičky brokolice a květáku osolíme( použila jsem česnekovou sůl) a necháme změknout 10 minut na páře ( nebo vařit v osolené vodě 5-10 min) Mezitím si na pánvi orestujeme na sucho nakrájenou slaninu, pustí tuku dost. Přendáme do mističky. Do pánve po slanině nalijeme smetany a necháme v ní rozpustit Čedar ( trochu si necháme mimo na zapečení). Osolíme, opepříme. Květák s brokolicí naskládáme do menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme slaninou a zbylým sýrem. Pečeme na 180° cca 20 minut dozlatova. Jednoduché a rychlé.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů