Zapečená zelenina Lowcarb
To je prostě moje nejoblíbenější jídlo, vše v jedné mističce. Zbytek, květáku, brokolice, pikantní slaniny a vznikne dobrůtka.
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 300 g |
brokolice | 300 g |
slanina anglická | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
sýr čedar, cheddar | 150 g |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Růžičky brokolice a květáku osolíme( použila jsem česnekovou sůl) a necháme změknout 10 minut na páře ( nebo vařit v osolené vodě 5-10 min) Mezitím si na pánvi orestujeme na sucho nakrájenou slaninu, pustí tuku dost. Přendáme do mističky. Do pánve po slanině nalijeme smetany a necháme v ní rozpustit Čedar ( trochu si necháme mimo na zapečení). Osolíme, opepříme. Květák s brokolicí naskládáme do menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme slaninou a zbylým sýrem. Pečeme na 180° cca 20 minut dozlatova. Jednoduché a rychlé.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů