Zapečená zelenina Lowcarb

Lucca

Zapečená zelenina Lowcarb

To je prostě moje nejoblíbenější jídlo, vše v jedné mističce.

Zbytek, květáku, brokolice, pikantní slaniny a vznikne dobrůtka.

Postup přípravy

  1. Růžičky brokolice a květáku osolíme( použila jsem česnekovou sůl) a necháme změknout 10 minut na páře ( nebo vařit v osolené vodě 5-10 min)

    Mezitím si na pánvi orestujeme na sucho nakrájenou slaninu, pustí tuku dost.

    Přendáme do mističky.

    Do pánve po slanině nalijeme smetany a necháme v ní rozpustit Čedar ( trochu si necháme mimo na zapečení).

    Osolíme, opepříme. Květák s brokolicí naskládáme do menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme slaninou a zbylým sýrem.

    Pečeme na 180° cca 20 minut dozlatova.

    Jednoduché a rychlé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte