Zapečená rýže s kuřecém masem a kozí goudou
Rychlovka, když zbyla rýže od oběda.
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže uvařená natural | 180 g |
kuřecí stehenní řízek | 150 g |
červená paprika | 1 kus |
pórek | 50 g |
dip | 50 g |
sýr kozí, tvrdý | 25 g |
olivový olej ochucený, lanýže | 1 g |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, dáme opékat na rozpálenou pánev (na sucho bez oleje) nejprve z jedné strany. Nemícháme, aby se maso zatáhlo. Když je maso z jedné strany opečené, přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme z druhé strany.
-
Vařenou rýži v misce smícháme s nakrájeným pórkem a sýrovým dipem. Když je maso hotové, přidáme k rýži a dobře promícháme.
-
Směs přendáme do zapékací misky. Posypeme na strouhaným kozím sýrem. Zapékáme v troubě při teplotě 220°C až povrch lehce zezlátne.
-
Servírujeme přímo v zapékací misce pokapané lanýžovým olejem a ozdobené jarní cibulkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů