Zapečená rýže s kuřecém masem a kozí goudou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rychlovka, když zbyla rýže od oběda.

Zapečená rýže s kuřecém masem a kozí goudou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
rýže uvařená natural 180 g
kuřecí stehenní řízek 150 g
červená paprika 1 kus
pórek 50 g
dip 50 g
sýr kozí, tvrdý 25 g
olivový olej ochucený, lanýže 1 g
cibulka jarní, sečka 2 kusy
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, dáme opékat na rozpálenou pánev (na sucho bez oleje) nejprve z jedné strany. Nemícháme, aby se maso zatáhlo. Když je maso z jedné strany opečené, přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme z druhé strany.

  2. Vařenou rýži v misce smícháme s nakrájeným pórkem a sýrovým dipem. Když je maso hotové, přidáme k rýži a dobře promícháme.

  3. Směs přendáme do zapékací misky. Posypeme na strouhaným kozím sýrem. Zapékáme v troubě při teplotě 220°C až povrch lehce zezlátne.

  4. Servírujeme přímo v zapékací misce pokapané lanýžovým olejem a ozdobené jarní cibulkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů