Zapečená rýže s kuřecém masem a kozí goudou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Zapečená rýže s kuřecém masem a kozí goudou

Rychlovka, když zbyla rýže od oběda.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, dáme opékat na rozpálenou pánev (na sucho bez oleje) nejprve z jedné strany. Nemícháme, aby se maso zatáhlo. Když je maso z jedné strany opečené, přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme z druhé strany.

  2. Vařenou rýži v misce smícháme s nakrájeným pórkem a sýrovým dipem. Když je maso hotové, přidáme k rýži a dobře promícháme.

  3. Směs přendáme do zapékací misky. Posypeme na strouhaným kozím sýrem. Zapékáme v troubě při teplotě 220°C až povrch lehce zezlátne.

  4. Servírujeme přímo v zapékací misce pokapané lanýžovým olejem a ozdobené jarní cibulkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte