Rychlovka, když zbyla rýže od oběda.
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rýže | |
---|---|
180 g |
180 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
(dip nacho cheese style Santa Maria) 50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
1 g |
1 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, dáme opékat na rozpálenou pánev (na sucho bez oleje) nejprve z jedné strany. Nemícháme, aby se maso zatáhlo. Když je maso z jedné strany opečené, přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme z druhé strany.
-
Vařenou rýži v misce smícháme s nakrájeným pórkem a sýrovým dipem. Když je maso hotové, přidáme k rýži a dobře promícháme.
-
Směs přendáme do zapékací misky. Posypeme na strouhaným kozím sýrem. Zapékáme v troubě při teplotě 220°C až povrch lehce zezlátne.
-
Servírujeme přímo v zapékací misce pokapané lanýžovým olejem a ozdobené jarní cibulkou.
Makronutrienty
45%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 417 kJ | 2 506 kJ |
Kalorická hodnota | 99,6 kcal | 599 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,06 g
0,613 g |
54,4 g
3,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,906 SVJ | 5,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,93 g
6,07 g |
23,6 g
36,5 g |
Bílkoviny | 7,12 g | 42,8 g |
Sůl | 0,542 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů