ZAPEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA - LC (nízkosacharidová)

Jídelní plán

Taky moc dobrý nízkosacharidový (low carb),. keto oběd...:) https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a57237/smashed-brussels-sprouts-recipe/

ZAPEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA - LC (nízkosacharidová)

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kapusta růžičková 900 g
olivový olej 2 lžíce
česnek stroužky 2 kusy
tymián sušený 1 lžička
sůl 1 lžička
mozzarella, měkký sýr 150 g
sýr parmazánového typu 50 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Předehřát troubu na 220 °C. Připravit ledovou lázeň do velké misky.

  2. Uvařit kapustu: Přivést k varu (ve velkém hrnci) osolenou vodu. Přidat kapustu a vařit, dokud naztratí zelenou barvu a změkne (asi 10 minut). Rychle ochladit ve studené vodě a nechat okapat.

  3. V pekáčku promíchat kapustu s olivovým olejem, česnekem a tymiánem. Pomocí konce malé skleničky rozmáčknout růžičky do plochého tvaru. Každou růžičku osolit a opepřit. Posypat mozzarellou a parmezánem.

  4. Péct, až jsou kapustičky křupavé a sýr je rozpečený a zlatý (asi 20 minut). Ozdobit petrželkou a podávat

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů