ZAPEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA - LC (nízkosacharidová)
Taky moc dobrý nízkosacharidový (low carb),. keto oběd...:) https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a57237/smashed-brussels-sprouts-recipe/
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta růžičková | 900 g |
olivový olej | 2 lžíce |
česnek stroužky | 2 kusy |
tymián sušený | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
mozzarella, měkký sýr | 150 g |
sýr parmazánového typu | 50 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 220 °C. Připravit ledovou lázeň do velké misky.
-
Uvařit kapustu: Přivést k varu (ve velkém hrnci) osolenou vodu. Přidat kapustu a vařit, dokud naztratí zelenou barvu a změkne (asi 10 minut). Rychle ochladit ve studené vodě a nechat okapat.
-
V pekáčku promíchat kapustu s olivovým olejem, česnekem a tymiánem. Pomocí konce malé skleničky rozmáčknout růžičky do plochého tvaru. Každou růžičku osolit a opepřit. Posypat mozzarellou a parmezánem.
-
Péct, až jsou kapustičky křupavé a sýr je rozpečený a zlatý (asi 20 minut). Ozdobit petrželkou a podávat
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů