Taky moc dobrý nízkosacharidový (low carb),. keto oběd...:)
https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a57237/smashed-brussels-sprouts-recipe/
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kapusta | |
---|---|
900 g |
900 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 220 °C. Připravit ledovou lázeň do velké misky.
-
Uvařit kapustu: Přivést k varu (ve velkém hrnci) osolenou vodu. Přidat kapustu a vařit, dokud naztratí zelenou barvu a změkne (asi 10 minut). Rychle ochladit ve studené vodě a nechat okapat.
-
V pekáčku promíchat kapustu s olivovým olejem, česnekem a tymiánem. Pomocí konce malé skleničky rozmáčknout růžičky do plochého tvaru. Každou růžičku osolit a opepřit. Posypat mozzarellou a parmezánem.
-
Péct, až jsou kapustičky křupavé a sýr je rozpečený a zlatý (asi 20 minut). Ozdobit petrželkou a podávat
Makronutrienty
28%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 460 kJ | 1 772 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 423 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,72 g
1,16 g |
22,1 g
4,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,572 SVJ | 2,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,94 g
3,04 g |
26,8 g
11,7 g |
Bílkoviny | 7,91 g | 30,5 g |
Sůl | 0,876 g | 3,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů