Zapečená růžičková kapusta
Lehké lowcarb jídlo, zeleninu můžeme obměnit dle sezóny či možností.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta růžičková | 200 g |
Cottage sýr | 150 g |
vajíčka | 2 kusy |
česnek stroužky | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Kapustičky očistíme, nakrájíme na proužky a krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a necháme kapustičky okapat. Cottage osolíme, opepříme a smícháme s vejci, přidáme povařené kapustičky, promícháme a vlijeme do zapékací misky.
-
Zapečeme na 180 st . asi 25 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů