ZAPEČENÁ MÁSLOVÁ DÝNĚ S ČERNOU ČOČKOU

Vařím k běhu

ZAPEČENÁ MÁSLOVÁ DÝNĚ S ČERNOU ČOČKOU

Obsahuje 22g bílkovin na 100g suroviny - což je srovnatelné množství, jako najdeme v mase :).

Postup přípravy

  1. Dýni máslovku podélně rozpůlíme a za pomoci lžíce vydlabeme. Vnitřek nožem zlehka "prokrájíme" (ne ale naskrz) a pomažeme lžící másla ghí. Dýni položíme na pečící plech a dáme přibližně na 40minut do trouby na 190°C péct.

  2. Mezitím si připravíme černou čočku. Nejprve na dvou lžicích oleje osmahneme jednu cibuli a po chvilce přidáme 4 řapíky řapíkatého celeru. Poté přisypeme propláchnutou černou čočku, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  3. Jakmile je dýně v troubě měkká, naplníme ji uvařenou čočkou a 10 minut zapečeme. Přidáme trošku čerstvé zeleniny a podáváme

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte