Obsahuje 22g bílkovin na 100g suroviny - což je srovnatelné množství, jako najdeme v mase :).
- 25m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Čočka | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 stonky |
4 stonky |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni máslovku podélně rozpůlíme a za pomoci lžíce vydlabeme. Vnitřek nožem zlehka "prokrájíme" (ne ale naskrz) a pomažeme lžící másla ghí. Dýni položíme na pečící plech a dáme přibližně na 40minut do trouby na 190°C péct.
-
Mezitím si připravíme černou čočku. Nejprve na dvou lžicích oleje osmahneme jednu cibuli a po chvilce přidáme 4 řapíky řapíkatého celeru. Poté přisypeme propláchnutou černou čočku, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
-
Jakmile je dýně v troubě měkká, naplníme ji uvařenou čočkou a 10 minut zapečeme. Přidáme trošku čerstvé zeleniny a podáváme
Makronutrienty
59%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 431 kJ | 2 207 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 528 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
1,89 g |
60,8 g
9,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 6,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,47 g
1,12 g |
28 g
5,75 g |
Bílkoviny | 2,7 g | 13,9 g |
Sůl | 0,597 g | 3,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů