ZAPEČENÁ DÝNĚ S UZENÝM MASEM
Nápaditý lowcarb oběd v sezóně dýní :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 kus |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 4 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
sádlo | 1 lžíce |
krůtí krky | 400 g |
cibule | 1 kus |
nové koření | 3 kuličky |
pepř černý celý | 5 kuliček |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Uzené uvařím s kořením doměkka, pak maso oberu.
-
Dýni hokaido omyji, zbavím semen a nakrájím na malé kostky. Na sádle osmažím cibuli a smíchám s dýní a masem, dám do zapékacích misek a peču na 180°C 10 minut. Vejce osolím a rozšlehám se smetanou, zaliji dýni a peču dalších 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů