ZAPEČENÁ DÝNĚ S UZENÝM MASEM

Oli

Nápaditý lowcarb oběd v sezóně dýní :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)

ZAPEČENÁ DÝNĚ S UZENÝM MASEM

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kus
cibule 1 kus
vajíčka 4 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
sádlo 1 lžíce
krůtí krky 400 g
cibule 1 kus
nové koření 3 kuličky
pepř černý celý 5 kuliček
bobkový list celý sušený 2 kusy
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Uzené uvařím s kořením doměkka, pak maso oberu.

  2. Dýni hokaido omyji, zbavím semen a nakrájím na malé kostky. Na sádle osmažím cibuli a smíchám s dýní a masem, dám do zapékacích misek a peču na 180°C 10 minut. Vejce osolím a rozšlehám se smetanou, zaliji dýni a peču dalších 15 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů