ZAPEČENÁ BROKOLICE
Super tip na zdravý oběd, večeři nebo klidně i jako příloha :-)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Regionální a krajové
- Restování
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
brokolice | 300 g |
vajíčka | 2 kusy |
česnek | 2 stroužky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 ml |
mozzarella, měkký sýr | 125 g |
Postup přípravy
-
Cibuli osmahneme na ghí. Brokolici povaříme asi 5 minut. Cibuli smícháme s vařenou brokolicí a pokrájeným česnekem. Osolíme a okořeníme. Přesuneme do zapékací nádoby. Smetanu s vejci rozkvedláme vidličkou a zalijeme brokolicovou směs. Navrch poskládáme pokrájenou mozzarellu s platkovým sýrem a dáme do trouby. Pečeme na 175 stupňů cca 25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů