Výborný nízkosacharidový oběd hotový do jedné hodiny. Vyzkoušejte tento zapečený květák s brokolicí v sýrové omáčce z čedaru a mozzarelly!
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejeme na 175 stupňů.
Na menší kousky si nakrájíme květák a brokolici.
Květákem a brokolicí vyložíme plech, zakápneme olivovým olejem a posolíme. Dáme péct na 10 minut.
-
Po deseti minutách na zeleninu přidáme nakrájenou slaninu a dáme péct na dalších 20 minut.
-
Mezitím si v pánvi osmažíme na plátky nakrájený česnek, přidáme smetanu, krémový sýr, polovinu mozzarelly a polovinu čedaru. Za občasného míchání čekáme, než se nám veškerý sýr rozpustí.
-
Hotovou směsí přelijeme květák s brokolicí a posypeme zbytkem mozzarelly a čedaru. Pečeme dalších 20 minut.Dobrou chuť!
Makronutrienty
16%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 730 kJ | 2 848 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 681 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,15 g
1,7 g |
16,2 g
6,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,415 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
6,91 g |
61,3 g
27 g |
Bílkoviny | 5,63 g | 22 g |
Sůl | 0,326 g | 1,27 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů