
Zdravé jídlo se snadnou přípravou
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
1. Brokolici pořádně umyjeme a rozdělíme na růžičky.
2. V osolené vodě je dáme vařit téměř do měkka.
3. Zapékací mísu vymažeme máslem a do ní naskládáme jednotlivé růžičky.
4. Posypeme je nakrájenou šunkou.
5. Pokračujeme druhou vrstvou brokolicových růžiček a opět je posypeme šunkou.
6. Nastrouháme sýr a smícháme jej se smetanou a vajíčky. Přidáme ještě špetku pepře a mletého muškátového oříšku.
7. Směsí zalijeme brokolici a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.
8. Pečeme cca 20 minut.
9. Podáváme s čerstvou zeleninou
Makronutrienty
21%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 515 kJ | 2 548 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 609 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,53 g
1,91 g |
22,5 g
9,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,453 SVJ | 2,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,93 g
5,29 g |
39,3 g
26,2 g |
Bílkoviny | 9,36 g | 46,4 g |
Sůl | 0,791 g | 3,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů