Žampiony plněné mletým masem - LC
Výborný nízkosacharidový oběd, doplněný zeleninou zdravý a mňamózní. Recept od Kateřiny Hlávkové, děkujeme :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí maso mleté | 500 g |
žampiony čerstvé | 10 kusů |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
vajíčka | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžička |
slanina anglická | 50 g |
sýr tvrdý přírodní | 150 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Žampiony oloupeme, nožičky a tmavý třeň vydlabeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi opečeme slaninu, pokud je tučnější, není nutno dávat máslo. Přidáme cibuli, chvíli opékáme, přidáme nakrájené nožičky a vydusíme vodu, nakonec přijde nakrájený česnek. Necháme zchladnout.
-
Do mletého masa dáme koření, houbovou směs a vajíčko. Pořádně promícháme. Naplníme žampiony, lžící to jde dobře, uděláme takovou větší čepici. Dělala jsem v pomalém hrnci 2h a pak jsem posypala sýrem a 1,5h s odkrytou poklicí. Pak jsem chvíli zapekla na barvu pod grilem v troubě. Samozřejmě jde dělat i celé v troubě, tam bych dala tak na 180st, na cca 30-40min. Podlila jsem hrnkem vody.
-
Jako přílohu mám celerové hranolky a čerstvou zeleninu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů