Žampiony plněné mletým masem - LC

Výborný nízkosacharidový oběd, doplněný zeleninou zdravý a mňamózní. Recept od Kateřiny Hlávkové, děkujeme :)

Žampiony plněné mletým masem - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
krůtí maso mleté 500 g
žampiony čerstvé 10 kusů
cibule 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
vajíčka 1 kus
máslo čerstvé 1 lžička
slanina anglická 50 g
sýr tvrdý přírodní 150 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Žampiony oloupeme, nožičky a tmavý třeň vydlabeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi opečeme slaninu, pokud je tučnější, není nutno dávat máslo. Přidáme cibuli, chvíli opékáme, přidáme nakrájené nožičky a vydusíme vodu, nakonec přijde nakrájený česnek. Necháme zchladnout.

  2. Do mletého masa dáme koření, houbovou směs a vajíčko. Pořádně promícháme. Naplníme žampiony, lžící to jde dobře, uděláme takovou větší čepici. Dělala jsem v pomalém hrnci 2h a pak jsem posypala sýrem a 1,5h s odkrytou poklicí. Pak jsem chvíli zapekla na barvu pod grilem v troubě. Samozřejmě jde dělat i celé v troubě, tam bych dala tak na 180st, na cca 30-40min. Podlila jsem hrnkem vody.

  3. Jako přílohu mám celerové hranolky a čerstvou zeleninu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů