Výborný nízkosacharidový oběd, doplněný zeleninou zdravý a mňamózní.
Recept od Kateřiny Hlávkové, děkujeme :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
500 g |
500 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Žampiony oloupeme, nožičky a tmavý třeň vydlabeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi opečeme slaninu, pokud je tučnější, není nutno dávat máslo. Přidáme cibuli, chvíli opékáme, přidáme nakrájené nožičky a vydusíme vodu, nakonec přijde nakrájený česnek. Necháme zchladnout.
-
Do mletého masa dáme koření, houbovou směs a vajíčko. Pořádně promícháme. Naplníme žampiony, lžící to jde dobře, uděláme takovou větší čepici. Dělala jsem v pomalém hrnci 2h a pak jsem posypala sýrem a 1,5h s odkrytou poklicí. Pak jsem chvíli zapekla na barvu pod grilem v troubě. Samozřejmě jde dělat i celé v troubě, tam bych dala tak na 180st, na cca 30-40min. Podlila jsem hrnkem vody.
-
Jako přílohu mám celerové hranolky a čerstvou zeleninu.
Makronutrienty
8%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 669 kJ | 1 757 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 420 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,17 g
0,566 g |
5,7 g
1,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,217 SVJ | 0,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,93 g
4,43 g |
26,1 g
11,6 g |
Bílkoviny | 15,9 g | 41,7 g |
Sůl | 5,85 g | 15,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů