Žampionová polévka (ala bramboračka)
Rychlá lowcarb polévka - chutná všem :) Sledujte mě i na mém Instagramu: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 150 g |
batáty, sladké brambory | 150 g |
vývar zeleninový domácí | 1 000 ml |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
česnek stroužky | 3 kusy |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 0,3 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
mrkev | 1 kus |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme cibuli a žampiony dozlatova, přidáme mrkev a batát. Zasypeme kmínem, majoránku a chvíli restujeme aby se koření rozvonělo. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, sůl, pepř a vše vaříme doměkka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů