Zahuštěné slazené mléko (Salko) - LC

Laduš

Zahuštěné slazené mléko (Salko) - LC

Z uvedeného množství ingrediencí jsem měla celkem 320 g slazeného LC mléka. Je hustší, ale určitě ne tak, jako když si koupíte Salko v plechovce.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smícháme a přivedeme k varu. Jakmile směs začne probublávat, ihned snížíme plamen na minimum a necháme pozvolna vařit za stálého promíchávání asi tak půl hodiny.

    Je nutné stále směs během vaření hlídat a dávat pozor, aby nám neutekla nebo se nepřipálila. Proto je i lepší použít nějaký opravdu kvalitní kastrol či hrnec.

    Ke konci vaření můžeme vidět, že se nám obsah o hodně zredukoval a směs zhoustla.

  2. Jakmile je hotovo, ihned přelijeme mléko do čisté suché sklenice a uzavřeme. Vložíme do kastrolu se studenou vodou tak, aby byla sklenice až po hrdlo ponořená. Poté uchováváme v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte