Zahuštěné slazené mléko (Salko) - LC

Laduš

Z uvedeného množství ingrediencí jsem měla celkem 320 g slazeného LC mléka. Je hustší, ale určitě ne tak, jako když si koupíte Salko v plechovce.

Zahuštěné slazené mléko (Salko) - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
mléko plnotučné 500 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
máslo čerstvé 40 g
vanilkový extrakt 1 lžička
erythritol, sukrin 60 g

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smícháme a přivedeme k varu. Jakmile směs začne probublávat, ihned snížíme plamen na minimum a necháme pozvolna vařit za stálého promíchávání asi tak půl hodiny. Je nutné stále směs během vaření hlídat a dávat pozor, aby nám neutekla nebo se nepřipálila. Proto je i lepší použít nějaký opravdu kvalitní kastrol či hrnec. Ke konci vaření můžeme vidět, že se nám obsah o hodně zredukoval a směs zhoustla.

  2. Jakmile je hotovo, ihned přelijeme mléko do čisté suché sklenice a uzavřeme. Vložíme do kastrolu se studenou vodou tak, aby byla sklenice až po hrdlo ponořená. Poté uchováváme v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů