ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK S BATÁTOVOU KAŠÍ

Oli

Efektní a dobré lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK S BATÁTOVOU KAŠÍ

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice 300 g
cibule 2 kusy
slanina anglická 100 g
česnek stroužky 2 kusy
kysané bílé zelí 200 g
sádlo 1 lžíce
paprika sladká mletá 1 lžička
sůl 2 špetky
vývar masový domácí 200 ml

Postup přípravy

  1. Na sádle nechám vyškvařit slaninu, přidám cibuli a osmažím jí, odeberu lžíci směsi do jiného kastrůlku, přidám kysané zelí a společně chvíli restuji, pak nechám vychladnout.

  2. Maso naklepu, osolím, opepřím a potřu rozmačkaným česnekem, přidám zelí a zamotám závitek. Ze všech stran opeču v kastrůlku s cibulí a slaninou, zarestuji papriku a zaliji vývarem nebo vodou, aby bylo maso téměř ponořené. Maso dusím zhruba 3/4 hodiny, vyndám ho a omáčku rozmixuji, je-li třeba tak dochutím solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů