ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK S BATÁTOVOU KAŠÍ
Efektní a dobré lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice | 300 g |
cibule | 2 kusy |
slanina anglická | 100 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
kysané bílé zelí | 200 g |
sádlo | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
vývar masový domácí | 200 ml |
Postup přípravy
-
Na sádle nechám vyškvařit slaninu, přidám cibuli a osmažím jí, odeberu lžíci směsi do jiného kastrůlku, přidám kysané zelí a společně chvíli restuji, pak nechám vychladnout.
-
Maso naklepu, osolím, opepřím a potřu rozmačkaným česnekem, přidám zelí a zamotám závitek. Ze všech stran opeču v kastrůlku s cibulí a slaninou, zarestuji papriku a zaliji vývarem nebo vodou, aby bylo maso téměř ponořené. Maso dusím zhruba 3/4 hodiny, vyndám ho a omáčku rozmixuji, je-li třeba tak dochutím solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů