- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Žaludky | |
---|---|
800 g |
800 g |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
300 ml |
300 ml |
250 g |
250 g |
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
400 ml |
400 ml |
Postup přípravy
-
Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a solí. Mírně podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušené podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se ke konci dušení vývar téměř vyvařil.
-
Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Po cca 10 minutách přidáme očištěnou na malé růžičky rozebranou brokolici. Společně dusíme dalších cca 5 minut.
-
V mléce důkladně rozmícháme mouku a za stálého míchání přidáme do hrnce. Dochutíme špetkou muškátového květu a naposled necháme přejít varem.
Makronutrienty
33%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 226 kJ | 1 321 kJ |
Kalorická hodnota | 54,1 kcal | 316 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,13 g
1,9 g |
24,1 g
11,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,413 SVJ | 2,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,872 g
0,253 g |
5,09 g
1,48 g |
Bílkoviny | 7,54 g | 44 g |
Sůl | 0,499 g | 2,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů