ZADĚLÁVANÁ KEDLUBNA SE ZTRACENÝM VEJCEM

Oli

Skvělý lehký lowcarb oběd od Věry Husákové, děkujeme :)

ZADĚLÁVANÁ KEDLUBNA SE ZTRACENÝM VEJCEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule sladká, šalotka 2 kusy
slanina 50 g
kedlubna 1 kus
vývar zeleninový domácí 500 ml
smetana na vaření 50 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
kurkuma mletá 1 špetka
vajíčka 2 kusy

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájím nadrobno a nasucho opeču, když pustí tuk, přidám cibuli a nechám jí zesklovatět.1/3 kedlubny nakrájím na kostky a přidám do základu, posypu kurkumou, jemně osolím, opepřím a zaliji vývarem nebo vodou. Pak to rozmixuji a přidám zbytek kedlubny nakrájené na proužky, uvařím doměkka. Zjemním smetanou, podle potřeby dochutím solí a pepřem a krátce povařím.

  2. Podávám se ztraceným vejcem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů