ZADĚLÁVANÁ KEDLUBNA SE ZTRACENÝM VEJCEM
Skvělý lehký lowcarb oběd od Věry Husákové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule sladká, šalotka | 2 kusy |
slanina | 50 g |
kedlubna | 1 kus |
vývar zeleninový domácí | 500 ml |
smetana na vaření | 50 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kurkuma mletá | 1 špetka |
vajíčka | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím nadrobno a nasucho opeču, když pustí tuk, přidám cibuli a nechám jí zesklovatět.1/3 kedlubny nakrájím na kostky a přidám do základu, posypu kurkumou, jemně osolím, opepřím a zaliji vývarem nebo vodou. Pak to rozmixuji a přidám zbytek kedlubny nakrájené na proužky, uvařím doměkka. Zjemním smetanou, podle potřeby dochutím solí a pepřem a krátce povařím.
-
Podávám se ztraceným vejcem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů