
Skvělý lehký lowcarb oběd od Věry Husákové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
500 ml |
500 ml |
50 g |
50 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím nadrobno a nasucho opeču, když pustí tuk, přidám cibuli a nechám jí zesklovatět.1/3 kedlubny nakrájím na kostky a přidám do základu, posypu kurkumou, jemně osolím, opepřím a zaliji vývarem nebo vodou. Pak to rozmixuji a přidám zbytek kedlubny nakrájené na proužky, uvařím doměkka. Zjemním smetanou, podle potřeby dochutím solí a pepřem a krátce povařím.
-
Podávám se ztraceným vejcem.
Makronutrienty
23%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 675 kJ |
Kalorická hodnota | 79,7 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,7 g
1,36 g |
5,46 g
2,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,27 SVJ | 0,546 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,81 g
2,63 g |
13,8 g
5,31 g |
Bílkoviny | 2,31 g | 4,68 g |
Sůl | 0,687 g | 1,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů