Klasickým záchranářským receptem je u nás omeleta. Dá se do ní schovat prakticky cokoliv - zbylé luštěniny, brambory, uzeniny, sýr, rýže, zelenina.
Tentokrát jsme na pohádkovém lese vyfasovali buřtík a také nám v lednici zbýval kousek už okoralejšího sýra. Doplnili jsme ho dvěma paprikami. Omeleta jako obvykle nezklamala - byla parádní:) Jako příloha může být pečivo, brambory na různé způsoby i těstoviny:)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Buřtík i papriky jsem pkrájela na malé kostičky a na pánvi nasucho osmahla. Vajíčka jsem rozmíchala s pepřem a solí. Poté jsem jimi přelila osmahlou směs. Omeletu je dobré dělat na co nejnižším plameni a zakrytou poklicí, aby se dobře propekla.
Makronutrienty
10%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 630 kJ | 1 045 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 250 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,33 g
0,394 g |
3,86 g
0,654 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,233 SVJ | 0,386 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
5,35 g |
18 g
8,87 g |
Bílkoviny | 11 g | 18,3 g |
Sůl | 1,29 g | 2,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů