ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ
Skvělý lowcarb guláš od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Posvícení
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 300 g |
vepřový jazyk | 500 g |
vepřové srdce | 300 g |
nové koření | 6 kuliček |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 3 kusy |
sádlo | 2 lžíce |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
vláknina bramborová | 10 g |
Postup přípravy
-
Jazyk uvařím v osolené vodě s novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Na sádle osmažím cibuli, přidám 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku a kmín, nechám zpěnit ,vložím nakrájené maso a srdce a zaliji vývarem z jazyka.
-
Když je maso měkké, přidám nakrájený oloupaný jazyk, majoránku a podle potřeby zahustím bramborovou vlákninou, ochutím pepřem, solí a prolisovaným česnekem.
-
Servíruji s lowcarb pečivem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů