WONTONY V CHILLI OLEJI / CHAO SHOU

Nuselská kuchta

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

WONTONY V CHILLI OLEJI / CHAO SHOU

Skvělé je, že abyste si tohle exotické jídlo mohli uvařit doma, nepotřebujete nic extrovního, co by se jo nedalo sehnat. Prostě si koupíte zamražené wonton těsto, které už je vyválené a nařezané do úhledných čtverečků, den předem uděláte chilli olej, černý ocet už ideálně máte nějaký ten pátek doma, pak už jen koupíte mleté masino, naplníte tašky a gastro porno party může začít!

Postup přípravy

  1. Smíchejte ingredience na náplň a naplňte wontony. Na jeden wonton papírek dejte vrchovatou lžičku náplně, navlhčete okraje a zabalte. Tradiční balení je složením papírku napůl do obdélníčku, a spojením spodních rohů k sobě, které jste taky navlhčili. Z toho údajně vychází i název "chao shou", tedy "založené, zkřížené ruce", "folded arms", prý právě proto, že takto zabalený wonton vypadá trochu jako někdo, kdo má zkřížené ruce přes hrudník. Hezký návod najdete třeba tady. Způsobů balení je ale víc, můžete klidně dělat klasické ravioli, jestli se vám knedlíčky takhle balí líp. Jedno balení wonton papírků obsahuje 50 kusů, doporučuju udělat víc náplně, nabalit celý balíček a zbylé wontonky nechat buď na další den v lednici nebo v jedné vrstvě zamrazit.

  2. Smíchejte všechny ingredience na omáčku, ochutnejte, případně dochuťte podle sebe. Dejte vařit vodu na wontony, nezapomeňte osolit. Vařte wontony středním varem cca 3-4 minuty, nebo až knedlíčky vyplavou na hladinu. Přidejte vodu z vaření wontonů k omáčce a pořádně zamíchejte.

  3. Rozdělte wontony do misek, zalijte krásně rudým dresingem, posypte jarní cibulkou a koriandrem (ten to vykopne ještě o schod výš) a užívejte si ten ohňostroj chutí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte