Oblíbený oběd či večeře...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Fazole | |
---|---|
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
5 kusů |
5 kusů |
160 g |
160 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
1 sáček barevných fazolí, 2 libovější klobásy (na kolečka), 2 cibule (nadrobno), 5 stroužků česneku (na plátky), 2 plechovky rajčatového protlaku, 1 středně velká cuketa (na kostičky, pokud má už tvrdší slupku, raději oloupeme, případně vykrojíme semínka), mleté chilli, mletá sladká paprika, sůl, Vegeta.
-
Fazole nechat přes noc namočené ve vodě. Druhý den slít a propláchnout ve studené vodě.
-
Na pánvi orestovat cibuli, přidat česnek, mletou papriku a rajský protlak, zarestovat, přihodit fazole a cuketu, zalít vodou a dusit doměkka. Poté přidat klobásu, chilli, dochutit solí a Vegetou a případně zahustit hotovou jíškou.
Makronutrienty
66%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 708 kJ | 2 465 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 589 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,9 g
1,34 g |
93,6 g
4,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,69 SVJ | 9,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,24 g
0,8 g |
7,82 g
2,79 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 41,5 g |
Sůl | 0,675 g | 2,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů