Waldorfský salát s tuňákem

Recepty pro život

Recept na Waldorfský salát pochází již z konce 19. století, poprvé byl připraven v roce 1893. Hlavními ingrediencemi jsou jablka, řapíkatý celer, hroznové víno, majonéza a vlašské ořechy. Salát je svěží, chutný a rychlý na přípravu, hodí se jako lehká svačina nebo dezert. Mě momentálně nejvíce baví verze s tuňákem jako hlavní chod.

Waldorfský salát s tuňákem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
tuňák v rostlinném oleji 300 g
jablka 1 kus
celer řapíkatý 2 stonky
hroznové víno 80 g
ořechy vlašské 2 lžíce
majonéza 1 lžíce
ledový salát 10 listů

Postup přípravy

  1. Jablko nakrájíme na kostičky, celer na menší kousky a hroznové víno dle velikosti na poloviny nebo čtvrtky.

  2. V míse smícháme s vlašskými ořechy a majonézou.

  3. Přidáme tuňáka a opět vše promícháme dohromady.

  4. Podáváme s ledovým salátem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů