Waldorfský salát s tuňákem
Recept na Waldorfský salát pochází již z konce 19. století, poprvé byl připraven v roce 1893. Hlavními ingrediencemi jsou jablka, řapíkatý celer, hroznové víno, majonéza a vlašské ořechy. Salát je svěží, chutný a rychlý na přípravu, hodí se jako lehká svačina nebo dezert. Mě momentálně nejvíce baví verze s tuňákem jako hlavní chod.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tuňák v rostlinném oleji | 300 g |
jablka | 1 kus |
celer řapíkatý | 2 stonky |
hroznové víno | 80 g |
ořechy vlašské | 2 lžíce |
majonéza | 1 lžíce |
ledový salát | 10 listů |
Postup přípravy
-
Jablko nakrájíme na kostičky, celer na menší kousky a hroznové víno dle velikosti na poloviny nebo čtvrtky.
-
V míse smícháme s vlašskými ořechy a majonézou.
-
Přidáme tuňáka a opět vše promícháme dohromady.
-
Podáváme s ledovým salátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů