Vývar z králičího hřbetu s játry, ledvinkami, srdíčkem, kořenovou zeleninou a pažitkou

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vývar z králičího hřbetu s játry, ledvinkami, srdíčkem, kořenovou zeleninou a pažitkou

Jako malá jsem dle maminky jedla králíka normálně, během puberty to šlo velmi z kopce a já jsem se vrátila ke konzumaci králičího masa až se zavedením příkrmů u syna. Prostě člověk zmoudří a snaží se dát dětem to nejlepší, co má a králík dozajista patří mezi maso, které by děti konzumovat měly. Zatím je to jedno z mas, které nesmí na stole chybět, a já doufám, že tomu tak bude i nadále.

Postup přípravy

  1. Připravíme si velký hrnec. Omytý hřbet, ledvinky, srdíčko a játra vložíme do hrnce, očistíme si a pokrájíme cibuli, kořenovou zeleninu, kterou přidáme rovněž do hrnce. Směs zeleniny a králičího hřbetu s vnitřnostmi zalijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme do změknutí masa a zeleniny. Nakonec hřbet vyjmeme, maso z něj obereme, ledvinky, játra a srdíčko pokrájíme, vrátíme i s obraným pokrájeným masem zpět do polévky, osolíme, krátce povaříme a přidáme posekanou pažitku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte