Vývar z kachních drůbků a masové knedlíčky

Oli

Kdo by nemiloval knedlíčkovou polévku! V lowcarb verzi je výborná, děkujeme Jance Folkové za recept :)

Vývar z kachních drůbků a masové knedlíčky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
drůbeží droby, srdce, žaludky 300 g
cibule 1 kus
nové koření 5 kuliček
pepř černý celý 5 kuliček
sůl 1 lžička
celerová nať 4 kusy
kosti na polévku 300 g
kuřecí prsa 250 g
játra kachní 150 g
celerová nať 3 kusy
pepř černý mletý 1 špetka
česnek stroužky 2 kusy
chilli sušené mleté 1 špetka
sůl 2 špetky
sojová omáčka 1 lžička
mrkev 2 kusy
celer 0,25 kusu
petržel kořenová 1 kus
celer řapíkatý 1 stonek
cibule 1 kus
žampiony čerstvé 5 kusů

Postup přípravy

  1. Uvařila jsem kachní křídla, krk, srdíčko, žaludek s celou cibulí i se slupkou, přidala jsem nové koření, celý pepř, sůl, stonky z celerové natě. Do vývaru jsem přidala i kosti z pečené kachny pro zesílení vývaru. Po uvaření jsem vývar scedila do hrnce, uvedla do varu a vložila masové knedlíčky, celer a mrkev na kostičky, řapíkatý celer a pár žampionů na plátky, uvařené srdíčko, žaludek a obrané maso z krku nakrájené na kousky.

  2. Knedlíčky: v blenderu jsem rozmixovala kuřecí prso se syrovými kachními játry, celerovými lístky, mletým barevným pepřem, česnekem, špetkou chilli vloček, solí a lžičkou sójové omáčky. Mokrýma rukama jsem udělala malé knedlíčky a uvařila ve vývaru se zeleninou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů