Vývar z kachních drůbků a masové knedlíčky
Kdo by nemiloval knedlíčkovou polévku! V lowcarb verzi je výborná, děkujeme Jance Folkové za recept :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
drůbeží droby, srdce, žaludky | 300 g |
cibule | 1 kus |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
sůl | 1 lžička |
celerová nať | 4 kusy |
kosti na polévku | 300 g |
kuřecí prsa | 250 g |
játra kachní | 150 g |
celerová nať | 3 kusy |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek stroužky | 2 kusy |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
sojová omáčka | 1 lžička |
mrkev | 2 kusy |
celer | 0,25 kusu |
petržel kořenová | 1 kus |
celer řapíkatý | 1 stonek |
cibule | 1 kus |
žampiony čerstvé | 5 kusů |
Postup přípravy
-
Uvařila jsem kachní křídla, krk, srdíčko, žaludek s celou cibulí i se slupkou, přidala jsem nové koření, celý pepř, sůl, stonky z celerové natě. Do vývaru jsem přidala i kosti z pečené kachny pro zesílení vývaru. Po uvaření jsem vývar scedila do hrnce, uvedla do varu a vložila masové knedlíčky, celer a mrkev na kostičky, řapíkatý celer a pár žampionů na plátky, uvařené srdíčko, žaludek a obrané maso z krku nakrájené na kousky.
-
Knedlíčky: v blenderu jsem rozmixovala kuřecí prso se syrovými kachními játry, celerovými lístky, mletým barevným pepřem, česnekem, špetkou chilli vloček, solí a lžičkou sójové omáčky. Mokrýma rukama jsem udělala malé knedlíčky a uvařila ve vývaru se zeleninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů