Tyto řezy jsou velmi jedlé, dáte-li polohrubou mouku místo bezlepkové, máte řezy pro zdravou část rodinky.
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs 400 g |
400 g |
170 g |
170 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů.
-
Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu (nemusíme).
-
Suroviny na krém dáme do mísy, prošleháme metličkami - zhoustne a krém je hotov.
-
Piškot rozkrojíme podélně napůl, dáme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou těsta, aby nám kulaté rohy lícovaly, natřeme druhou půlku krému.
-
Uděláme ozdobné vroubky vidličkou a dáme do druhého dne do lednice. Krájíme na úzké řezy - a olizujeme se.
Makronutrienty
71%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Sacharidy
z toho cukry |
37,8 g
14,5 g |
58,7 g
22,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,78 SVJ | 5,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,6 g
5,25 g |
19,6 g
8,16 g |
Bílkoviny | 2,84 g | 4,41 g |
Sůl | 0,47 g | 0,731 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů