Vynikajúci koláčik, zachladený je mňamkový
- 35m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
600 g |
600 g |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
polohrubá mouka špaldová celozrnná 0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Na potření | |
200 g |
200 g |
šlehačka, rostlinná alternativa 250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na posypání | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Nachystajte si dve väčšie misky. Do jednej nastrúhajte 600g mrkvy, prilejte 1,5 hrnčeka rastlinného nápoja, 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja, premiešajte. Do druhej nádoby nasypte 1,5 hrnčeka špaldovej múky hladkej a 1 hrnček špaldovej múky celozrnnej, 1 kypriaci prášok, vanilku bourbon, mletú škoricu. Premiešajte. Obidve zmesi zmiešajte dohromady.
-
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov cca hodinku (podľa vlastnej rúry). Ešte teplý koláč potrite domácim marhuľovým lekvárom a nechajte vychladnúť. Zachladenú kokosovú šľahačku vyšľahajte s 2 PL javorového sirupu, potrite ňou koláč a posypte vychladnutými opraženými kešu orechami.
-
Koláčik je sladučký vďaka džemu aj šľahačke, takže v ceste cukor vôbec nechýba
Makronutrienty
60%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 143 kJ | 2 069 kJ |
Kalorická hodnota | 273 kcal | 495 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,4 g
8,75 g |
55,1 g
15,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,04 SVJ | 5,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,5 g
2,31 g |
28,1 g
4,18 g |
Bílkoviny | 4,55 g | 8,23 g |
Sůl | 0,362 g | 0,656 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů