Vynikající houbové placky
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 250 g |
vločky rýžové | 100 g |
voda | 200 ml |
mouka cizrnová | 4 lžíce |
sůl | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
koriandr mletý | 0,5 lžičky |
strouhanka | 150 g |
olej řepkový | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
250 g hub (použila jsem shitake, ale chutnají skvěle i z hlívy nebo žampionů) nahrubo rozmixovat.
-
100 g rýžových vloček uvařit doměka v 200 ml vody. Vše smíchat a přidat 1 č.lž. soli, 1 č.lž. mleté papriky, 1/2 č.lž. koriandru a 4 pol.lž. mouky z cizrny nebo hrašky.
-
Placičky obalit ve strouhance a usmažit na pánvi s trochou oleje.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů