Výborný pařížský salát

Hela De

Výborný pařížský salát

Pařížský salát je tak trochu vzpomínka na moje dospívání - dávali jsme si ho ve školním bufetu s čerstvými a křupavými rohlíčky. Takový už dneska nekoupíte. A tak si ho, jednou za čas, uděláme doma. Je to rychlovka a pokud sáhnete po kvalitních surovinách, příjemně vás překvapí.

Tenhle recept vychází z původní receptury 20160, ale malinko mění množství surovin - salát pak obsahuje o něco více zeleniny a o trošičku méně majonézy. Díky vyššímu obsahu hrášku není třeba přidávat cukr. Výborná chuť ale zůstává.

Postup přípravy

  1. Salám a okurky nakrájíme na menší kostičky. Cibulku nasekáme na jemno.

    Hrášek z jedné plechovky scedíme. Majonézu smícháme v hrníčku s hořčicí a kořením.

    Všechny suroviny promícháme, dochutíme a osolíme. Salát je výborný hned, je ale lepší ho nechat rozležet. Pro nás je bohužel jediné východsko udělat ho v pátek a pak na víkend odjet - jinak se totiž kýženého rozleženého stavu nikdy nedočká.

    Z uvedeného množství naservírujete strávníkům cca 6 porcí, podle velikosti.

    Salám a okurky nakrájíme na menší kostičky. Cibulku nasekáme na jemno.
Hrášek z jedné plechovky scedíme. Majonézu smícháme v hrníčku s hořčicí a kořením. 
Všechny suroviny promícháme, dochutíme a osolíme. Salát je výborný hned, je ale lepší ho nechat rozležet. Pro nás je bohužel jediné východsko udělat ho v pátek a pak na víkend odjet - jinak se totiž kýženého rozleženého stavu nikdy nedočká.

Z uvedeného množství naservírujete strávníkům cca 6 porcí, podle velikosti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte