Výborný nepečený cheesecake - LC
https://www.jidelniplan.cz/uzivatele/932 Ig: https://www.instagram.com/waytohealth__/?hl=cs
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle | 150 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 45 g |
mléko plnotučné | 90 ml |
mléko polotučné | 150 ml |
želatina | 10 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 20 g |
xylitol | 1 lžička |
bílý jogurt řeckého typu | 700 g |
mražená směs ovoce | 200 g |
želatina | 6 g |
Postup přípravy
-
Mandle s čokoládou rozemeleme najemno, přilijeme mléko (množství podle konzistence - aby těsto nebylo příliš suché ani mokré) a rukou natlačíme do formy s pečicím papírem (já použila formu na biskupský chlebíček).
-
Čokoládu rozehřejeme v mléce, přidáme želatinu a xylitol. Až se spojí v jedno, smícháme s jogurtem a nalijeme na korpus.
-
Ovoce rozehřejeme v kastrůlku, rozmačkáme vidličkou a vmícháme želatinu. Nalijeme na náplň a cheesecake dáme ztuhnout do lednice přes noc.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů