Výborný makovec – bez lepku, mléka a cukru

Alena

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Výborný makovec – bez lepku, mléka a cukru

Další povedený dezert rodině, který jsem podávala po obědě. Velmi chutný makovec. Mák máme moc rádi, nejvíce manžel. Takže jsem tentokrát zabodovala.

Recept je úplně jednoduchý. A rychlý. Co se týče máku, kupuji mák a rozmixuju si ho doma, aby byl mletý. Když jsem vždy koupila rovnou mák mletý, manželovi bylo nevolno, jako by snědl lepek.

Makovec jsem pekla další den znovu, takže se o recept podělím.

Postup přípravy

  1. Jablka si nastrouháme do misky, přidáme vejce a promícháme. Potom přisypeme mák a ostatní ingredience. Vznikne nám těsto, které nalijeme do formy na chlebík vyložené pečícím papírem nebo můžeme dát dortové formy. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 30 minut.

    Jablka si nastrouháme do misky, přidáme vejce a promícháme. Potom přisypeme mák a ostatní ingredience. Vznikne nám těsto, které nalijeme do formy na chlebík vyložené pečícím papírem nebo můžeme dát dortové formy. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 30 minut.
  2. Hotový makovec vyklopíme a rozkrájíme na talíř.

    Typ: Kdo rád sladké, můžeme posypat cukr moučkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte