Dobře vypadá, skvěle chutná a hned je hotový - nízkosacharidový knedlík. Co víc od lowcarb (LC) přílohy chtít? S přehledem nahradí klasický kynutý knedlík, je bez lepku a daleko zdravější.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Petrželku si nasekáme nadrobno, mrkev natrouháme najemno.
Suroviny společně prošleháme, přidáme zeleninu a spojíme.
-
Dáme do většího vymazaného hrnku a v mikrovlnce vaříme 3 minuty na plný výkon.
Opatrně vyklopíme, nakrájíme na plátky a těšíme se:)
Makronutrienty
9%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 979 kJ | 1 850 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 442 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,02 g
2,65 g |
5,7 g
5,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,302 SVJ | 0,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
5,57 g |
38,2 g
10,5 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 20,4 g |
Sůl | 1,26 g | 2,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů