Výborné šťavnaté řezy
Těsto na korpus je vláčné a svěží díky kompotu, moc dobré i samotné. Celkově jsou řezy nepřeslazené a veeelmi jedlé, poměrně rychlé....zkuste :).
- 1h
- 24 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cukr krupice | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
řepkový olej | 100 ml |
meruňkový kompot | 750 g |
polohrubá mouka | 300 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
tvaroh měkký polotučný | 2 kusy |
pomazánkové máslo | 1 kus |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
cukr moučka | 3 lžíce |
poleva cukrářská čokoládová | 50 g |
máslo | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Ušleháme cukr s vejci do pěny. Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme.
-
Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva. Pečeme na velkém vysypaném plechu asi 20 minut. Necháme zchladnout.
-
Mezitím si vyšleháme tvaroh, pomazánkové máslo a pudink(hotový v kelímku celý) s cukry do krému. Natřeme na korpus, ozdobně uhladíme a necháme ztuhnout.
-
Nakonec pocákáme čokoládou a necháme uležet. Druhý den nakrájíme na kostky a přizdobíme ovocem dle sezony :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů