Výborné šťavnaté řezy

Oli

Těsto na korpus je vláčné a svěží díky kompotu, moc dobré i samotné. Celkově jsou řezy nepřeslazené a veeelmi jedlé, poměrně rychlé....zkuste :).

Výborné šťavnaté řezy

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
cukr krupice 100 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
řepkový olej 100 ml
meruňkový kompot 750 g
polohrubá mouka 300 g
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 kus
tvaroh měkký polotučný 2 kusy
pomazánkové máslo 1 kus
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus
cukr moučka 3 lžíce
poleva cukrářská čokoládová 50 g
máslo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Ušleháme cukr s vejci do pěny. Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme.

  2. Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva. Pečeme na velkém vysypaném plechu asi 20 minut. Necháme zchladnout.

  3. Mezitím si vyšleháme tvaroh, pomazánkové máslo a pudink(hotový v kelímku celý) s cukry do krému. Natřeme na korpus, ozdobně uhladíme a necháme ztuhnout.

  4. Nakonec pocákáme čokoládou a necháme uležet. Druhý den nakrájíme na kostky a přizdobíme ovocem dle sezony :).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů