Výborné chlupaté knedlíky (klouzaky) s kyslou kapustou a grilovaným údeným mäsom

MIMA

Výborné chlupaté knedlíky (klouzaky) s kyslou kapustou a grilovaným údeným mäsom

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 500 g
brambory vařené ve slupce 500 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
škrob jemný 1 lžíce
sůl 1 lžička
muškátový ořech mletý 1 lžička
kysané bílé zelí 500 g
olej řepkový 2 lžíce
slanina anglická 100 g
cibule 1 kus
hlíva ústřičná, čerstvá 100 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
maso uzené vepřové 600 g
pepř černý mletý 1 špetka
rozmarýn sušený 1 g

Postup přípravy

  1. Uvarene a vychladnuté zemiaky si najemno nastrúhame,surove zemiaky si nastrúhame na jemno a poriadne ich vyžmýkame buď v rukách alebo v utierke od prebytočnej vody.Pridame ich do uvarených zemiakov, pridame celé vajíčko, veľkú lyžicu zemiakov.škrobu, sol, muškátový oriešok. Poriadne zamiešame a tvarujeme guľky, aby sa nám cesto nelepilo na ruky, naolejujeme si ich, varime na miernom ohni 20minut.

  2. Keď budú na povrchu opatrne ich vyberieme,nepreplachujeme!

  3. Kyslou kapustu si opražíme na troške oleja, kde pridáme slaninku,cibuľu a kúsky hlivy,pokorenime a dusíme 10minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů