Výborné chlupaté knedlíky (klouzaky) s kyslou kapustou a grilovaným údeným mäsom
- 1h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory konzumní pozdní | 500 g |
brambory vařené ve slupce | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
škrob jemný | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
muškátový ořech mletý | 1 lžička |
kysané bílé zelí | 500 g |
olej řepkový | 2 lžíce |
slanina anglická | 100 g |
cibule | 1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá | 100 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
maso uzené vepřové | 600 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rozmarýn sušený | 1 g |
Postup přípravy
-
Uvarene a vychladnuté zemiaky si najemno nastrúhame,surove zemiaky si nastrúhame na jemno a poriadne ich vyžmýkame buď v rukách alebo v utierke od prebytočnej vody.Pridame ich do uvarených zemiakov, pridame celé vajíčko, veľkú lyžicu zemiakov.škrobu, sol, muškátový oriešok. Poriadne zamiešame a tvarujeme guľky, aby sa nám cesto nelepilo na ruky, naolejujeme si ich, varime na miernom ohni 20minut.
-
Keď budú na povrchu opatrne ich vyberieme,nepreplachujeme!
-
Kyslou kapustu si opražíme na troške oleja, kde pridáme slaninku,cibuľu a kúsky hlivy,pokorenime a dusíme 10minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů