Výborné chlupaté knedlíky (klouzaky) s kyslou kapustou a grilovaným údeným mäsom
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 1h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlíky | |
---|---|
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Zelí | |
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Uzené | |
600 g |
600 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Uvarene a vychladnuté zemiaky si najemno nastrúhame,surove zemiaky si nastrúhame na jemno a poriadne ich vyžmýkame buď v rukách alebo v utierke od prebytočnej vody.Pridame ich do uvarených zemiakov, pridame celé vajíčko, veľkú lyžicu zemiakov.škrobu, sol, muškátový oriešok. Poriadne zamiešame a tvarujeme guľky, aby sa nám cesto nelepilo na ruky, naolejujeme si ich, varime na miernom ohni 20minut.
-
Keď budú na povrchu opatrne ich vyberieme,nepreplachujeme!
-
Kyslou kapustu si opražíme na troške oleja, kde pridáme slaninku,cibuľu a kúsky hlivy,pokorenime a dusíme 10minut.
Makronutrienty
50%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 452 kJ | 2 796 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 668 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
1,54 g |
66 g
9,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 6,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,25 g
1,64 g |
32,4 g
10,2 g |
Bílkoviny | 5,27 g | 32,6 g |
Sůl | 1,21 g | 7,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů