Toto je způsob, jak chutně spojit českou a italskou kuchyni.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Tvarůžky nakrájíme na malé kousky. Přesypeme do misky, promícháme s ricottou, na drobno pokrájenou cibulkou - klidně celou i s natí a nahrubo nakrájenými ořechy. Dle chuti osolíme.
-
Pomazánka je výborná třeba s celozrnným žitným chlebem, který jsem před podáváním na chvilku hodila na kontaktní gril. Dobrou chuť.
Makronutrienty
16%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 777 kJ | 1 235 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 295 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,94 g
2,38 g |
7,86 g
3,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,494 SVJ | 0,786 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,4 g
3,45 g |
21,2 g
5,49 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 20,1 g |
Sůl | 1,96 g | 3,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů