Při přípravě Ferrero Rocher kuliček se mi konzistence a chuť velmi líbila a rozhodla jsem se trošku zaexperimentovat, dvě „těsta“, která se dají využít k přípravě 2 různých dobrůtek s odlišnou chutí. Jelikož jsem měla poměrně dost surovin, připravila jsem si ještě vosí hnízda. Jediná změna o proti Ferreru Rocher byla přidání rumu a mandlové náplně s rumem a javorovým sirupem. Místo piškotu jsem obalila spodní část úlu v čokoládě a následně v kokosu, jednoduché, rychlé cukroví a ta chuť.
- 30m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Krém | |
50 g |
50 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Na polití | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Lískové ořechy společně s mandlemi nameleme na prach, nasypeme do mísy, přidáme lískooříškového šmakouna
-
Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a nalijeme do mísy.
-
Připravíme si náplň, mandle rozemeleme na prach, rozmixujeme tyčovým mixérem s javorovým sirupem a rumem, dle chuti, dle konzistence doředíme rostlinným mlékem, přilévejte pomalu, nejlépe po lžičkách, aby se nám krém příliš nenaředil, pokud by ujela příliš ruka, bude zapotřebí přidat kokosový olej a krém dát po dobu než lehce zatuhne do lednice. Není to nic složitého a nemusíte se bát, krém je úžasný a rychlý.
Nyní už stačí si jen ve vodní lázni rozpustit čokoládu.
-
Pustíme se do práce, můžeme i nemusíme moučkovým cukrem vysypat formičku na hnízda, upěchujeme dovnitř hmotu, koncem tenké vařečky uděláme důlek, který naplníme krémem, já si krém dávám do igelitového sáčku, ustřihnu špičku a tím plním, naplněné hnízdo ponoříme do čokolády na vaření a ponoříme do strouhaného kokosu, můžeme tak ponechat, případně hnízdo položit na tác s pečícím papírem a ještě čokoládou polít.
-
Hnízda po zaschnutí čokolády uložíme do chladu.
Makronutrienty
31%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 822 kJ | 370 kJ |
Kalorická hodnota | 436 kcal | 88,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,7 g
11,8 g |
4,21 g
2,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,07 SVJ | 0,421 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,3 g
10,6 g |
7,37 g
2,15 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 2,13 g |
Sůl | 0,131 g | 0,027 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů