Vosí hnízda

Na vlně chuti

Vosí hnízda

Při přípravě Ferrero Rocher kuliček se mi konzistence a chuť velmi líbila a rozhodla jsem se trošku zaexperimentovat, dvě „těsta“, která se dají využít k přípravě 2 různých dobrůtek s odlišnou chutí. Jelikož jsem měla poměrně dost surovin, připravila jsem si ještě vosí hnízda. Jediná změna o proti Ferreru Rocher byla přidání rumu a mandlové náplně s rumem a javorovým sirupem. Místo piškotu jsem obalila spodní část úlu v čokoládě a následně v kokosu, jednoduché, rychlé cukroví a ta chuť.

Postup přípravy

  1. Lískové ořechy společně s mandlemi nameleme na prach, nasypeme do mísy, přidáme lískooříškového šmakouna

  2. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a nalijeme do mísy.

  3. Připravíme si náplň, mandle rozemeleme na prach, rozmixujeme tyčovým mixérem s javorovým sirupem a rumem, dle chuti, dle konzistence doředíme rostlinným mlékem, přilévejte pomalu, nejlépe po lžičkách, aby se nám krém příliš nenaředil, pokud by ujela příliš ruka, bude zapotřebí přidat kokosový olej a krém dát po dobu než lehce zatuhne do lednice. Není to nic složitého a nemusíte se bát, krém je úžasný a rychlý.

    Nyní už stačí si jen ve vodní lázni rozpustit čokoládu.

  4. Pustíme se do práce, můžeme i nemusíme moučkovým cukrem vysypat formičku na hnízda, upěchujeme dovnitř hmotu, koncem tenké vařečky uděláme důlek, který naplníme krémem, já si krém dávám do igelitového sáčku, ustřihnu špičku a tím plním, naplněné hnízdo ponoříme do čokolády na vaření a ponoříme do strouhaného kokosu, můžeme tak ponechat, případně hnízdo položit na tác s pečícím papírem a ještě čokoládou polít.

  5. Hnízda po zaschnutí čokolády uložíme do chladu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte