Voňavučký Tekvicový Koláč bez vajec

Healty Kiki

Po dlhšej pauze tu mám pre vás koláčik síce s ešte jesenným nádychom, no jeho vôňa, chuť a vláčnosť vás dostanú už aj v skoro zimnom období :)

Voňavučký Tekvicový Koláč bez vajec

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 400 g
hladká mouka špaldová 100 g
kokos sušený, strouhaný 70 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
slunečnicový olej 6 lžic
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička
skořice mletá 0,5 lžičky
med včelí 2 lžíce
voda 250 ml
rozinky sušené 2 hrsti
banány 1 kus

Postup přípravy

  1. Tekvicu umyjeme, pokrájame, nešúpeme ju! a dáme do mixéru spolu s banánom, medom a vodou a zmixujeme na kašu. ????Zmiešame suché suroviny, po zmiešaní pridáme olej, rozmixovanú zmes, hrozienka a spolu vymiešame.

  2. Zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč alebo menší plech. Koláč pečieme asi pri teplote 170 stupňov cca 45 minút.

  3. Koláčik je super ako sladká víkendová pochúťka alebo aj ako desiata do práce či školy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů