Voňavučký Tekvicový Koláč bez vajec
Po dlhšej pauze tu mám pre vás koláčik síce s ešte jesenným nádychom, no jeho vôňa, chuť a vláčnosť vás dostanú už aj v skoro zimnom období :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 400 g |
hladká mouka špaldová | 100 g |
kokos sušený, strouhaný | 70 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
slunečnicový olej | 6 lžic |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
med včelí | 2 lžíce |
voda | 250 ml |
rozinky sušené | 2 hrsti |
banány | 1 kus |
Postup přípravy
-
Tekvicu umyjeme, pokrájame, nešúpeme ju! a dáme do mixéru spolu s banánom, medom a vodou a zmixujeme na kašu. ????Zmiešame suché suroviny, po zmiešaní pridáme olej, rozmixovanú zmes, hrozienka a spolu vymiešame.
-
Zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč alebo menší plech. Koláč pečieme asi pri teplote 170 stupňov cca 45 minút.
-
Koláčik je super ako sladká víkendová pochúťka alebo aj ako desiata do práce či školy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů