Po dlhšej pauze tu mám pre vás koláčik síce s ešte jesenným nádychom, no jeho vôňa, chuť a vláčnosť vás dostanú už aj v skoro zimnom období :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
1 kus |
1 kus |
6 lžic |
6 lžic |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
250 ml |
250 ml |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Tekvicu umyjeme, pokrájame, nešúpeme ju! a dáme do mixéru spolu s banánom, medom a vodou a zmixujeme na kašu.
????Zmiešame suché suroviny, po zmiešaní pridáme olej, rozmixovanú zmes, hrozienka a spolu vymiešame.
-
Zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč alebo menší plech.
Koláč pečieme asi pri teplote 170 stupňov cca 45 minút.
-
Koláčik je super ako sladká víkendová pochúťka alebo aj ako desiata do práce či školy.
Makronutrienty
46%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 096 kJ | 1 016 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 243 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,1 g
2,75 g |
17,7 g
2,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,91 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
4,66 g |
19 g
4,32 g |
Bílkoviny | 2,22 g | 2,05 g |
Sůl | 0,566 g | 0,524 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů