Voňavá cizrnová CHANA MASALA

Jídelní plán

Chana masala je tradiční indické vegetariánské jídlo, plné vůní a chutí. Servírujeme samotné jako dvě porce, případně s rýží jako čtyři porce. Ozdobit můžete mangem, citronem a koriandrem. Fandové ostrých chutí přidají na čerstvém chilli lusku:)

Voňavá cizrnová CHANA MASALA

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cizrna, římský hrách 200 g
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 300 g
cibule 1 kus
kokosový olej 1 lžíce
sůl 1 lžička
česnek 4 stroužky
zázvor, čerstvý kořen 1,5 cm
kořenicí směs garam masala 4 lžičky
koriandr mletý 1 lžíce
kořenicí směs kari, jemné 2 lžičky
chilli mleté - kajenský pepř 1 špetka
římský kmín mletý, cumin 1 lžička

Postup přípravy

  1. Den předem namočíme cizrnu. Uvaříme, slijeme. Česnek, cibuli a zázvor očistíme, nakrájíme najemno - zázvor můžeme nastrouhat. Na pánvi osmahneme na oleji cibulku, do růžova. Přidáme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Lehce orestujeme a přidáme koření. Opět rychle zarestujeme, jen aby se koření rozvonělo. Poté přidáme drcená rajčata. V tuto chvíli také přidáváme cizrnu - buď předem uvařenou, nebo slitou z konzervy. Na mírném plameni necháme cca 15 minut dusit, aby se chutě propojily. Dosolíme a dokořeníme podle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů