Voňavá cizrnová CHANA MASALA
Chana masala je tradiční indické vegetariánské jídlo, plné vůní a chutí. Servírujeme samotné jako dvě porce, případně s rýží jako čtyři porce. Ozdobit můžete mangem, citronem a koriandrem. Fandové ostrých chutí přidají na čerstvém chilli lusku:)
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, římský hrách | 200 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 300 g |
cibule | 1 kus |
kokosový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
česnek | 4 stroužky |
zázvor, čerstvý kořen | 1,5 cm |
kořenicí směs garam masala | 4 lžičky |
koriandr mletý | 1 lžíce |
kořenicí směs kari, jemné | 2 lžičky |
chilli mleté - kajenský pepř | 1 špetka |
římský kmín mletý, cumin | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Den předem namočíme cizrnu. Uvaříme, slijeme. Česnek, cibuli a zázvor očistíme, nakrájíme najemno - zázvor můžeme nastrouhat. Na pánvi osmahneme na oleji cibulku, do růžova. Přidáme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Lehce orestujeme a přidáme koření. Opět rychle zarestujeme, jen aby se koření rozvonělo. Poté přidáme drcená rajčata. V tuto chvíli také přidáváme cizrnu - buď předem uvařenou, nebo slitou z konzervy. Na mírném plameni necháme cca 15 minut dusit, aby se chutě propojily. Dosolíme a dokořeníme podle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů