Voňavá cizrnová CHANA MASALA

Jídelní plán

Voňavá cizrnová CHANA MASALA

Chana masala je tradiční indické vegetariánské jídlo, plné vůní a chutí. Servírujeme samotné jako dvě porce, případně s rýží jako čtyři porce. Ozdobit můžete mangem, citronem a koriandrem. Fandové ostrých chutí přidají na čerstvém chilli lusku:)

Postup přípravy

  1. Den předem namočíme cizrnu. Uvaříme, slijeme.

    Česnek, cibuli a zázvor očistíme, nakrájíme najemno - zázvor můžeme nastrouhat. Na pánvi osmahneme na oleji cibulku, do růžova. Přidáme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Lehce orestujeme a přidáme koření. Opět rychle zarestujeme, jen aby se koření rozvonělo. Poté přidáme drcená rajčata. V tuto chvíli také přidáváme cizrnu - buď předem uvařenou, nebo slitou z konzervy.

    Na mírném plameni necháme cca 15 minut dusit, aby se chutě propojily. Dosolíme a dokořeníme podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte