Vločkové muffiny s kakaovými boby

Deník jídla

Pro ty, co mají rádi čokoládu, ale nechtějí do sebe cpát i cukry, které se skrývají téměř v každé (i vysokoprocentní) tabulce, jsou výborným řešením kakaové boby. Kakaové boby jsou navíc dobrým zdrojem hořčíku, železa, zinku a dalších minerálů. Podporují imunitní systém, krvetvorbu, pomáhají při vysokém tlaku i cukrovce. Obsahují mnoho antioxidačních látek a působí proti depresím. Tyto muffinky jsou vskutku vydařené. Krásně voní a ještě lépe chutnají.

Vločkové muffiny s kakaovými boby

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
jogurt bílý, rostlinná alternativa 300 g
ovesné vločky jemné 150 g
vločky pohankové 50 g
jablka 2 kusy
vejce slepičí střední, m 2 kusy
kypřící prášek do perníku 2 lžičky
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička
skořice mletá 1 lžička
kakaové boby nepražené celé 100 g
goji sušené, plody kustovnice čínské 1 hrst
mandle mleté 50 g
med včelí 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, vykrojíme a dáme do sekáčku společně s kakaovými boby a mandlemi a rozmixujeme. Smícháme se zbytkem surovin a těsto naplníme do formiček. Posypeme mandlemi a dáme péct asi na 25 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů